Basketbalvereniging Five Pack bestaat 25 jaar

30 mei 2024

Basketbalvereniging Five Pack bestaat 25 jaar. De officiële oprichtingsdatum van de basketbal vereniging in Ureterp is 7 juli 1998. Eerst onder de vlag van de Omni vereniging SV Oerterp. De naam was toen nog SV Oerterp, afdeling basketbal.

Er werd een prijsvraag, met als doel een nieuwe naam voor de vereniging, uitgeschreven.
De naam “Five Pack” werd winnaar, (een six pack min één) en het huidige logo werd door Guido Groen ontworpen.

In 2003 is de Omni vereniging opgeheven en werd basketbalvereniging Five Pack een zelfstandig opererende vereniging, met een volledig bestuur. Het motto: plezier in basketballen voor jong en oud.

Five Pack is de enige basketbalvereniging in de gemeente Opsterland. Er wordt getraind en gespeeld in MFC de Wier in Ureterp. Er wordt getraind op de woensdagavond.

De thuiswedstrijden in Ureterp worden op de vrijdagavond gespeeld. De dagen waarop een uitwedstrijd wordt gespeeld is vooral op een zaterdag. Sommige clubs spelen ook op vrijdagavond.

In het oprichtingsjaar werd er eerst nog alleen getraind in de Wier. Dit deden we overdwars in de zaal. Door een lening van de omni-vereniging kon Five Pack officiële baskets aanschaffen en werd er over de gehele zaal getraind. Het seizoen daarop werden de eerste officiële wedstrijden gespeeld. Qua ledenaantallen is het altijd wisselend geweest.

Five Pack heeft een complete jeugdlijn gehad die fanatiek werden getraind en gecoacht door de vele vrijwilligers binnen Five Pack. Er werden vele prijzen in de wacht gesleept. Het hoogte punt binnen Five Pack waren toch wel de seizoenen dat er landelijk eerste divisie werd gespeeld onder coach Ree Kiridongo.

Om het jubileum te vieren komt oud Nederlands team speler en ex speler van de NBA, Henk Pieterse, naar Ureterp om jong en oud te voorzien van een fantastische basketbal clinic, waarin ook nog vele goodies te winnen zijn.

Deze clinic is op 8 juni van 14.00 tot 15.30 in de zaal van MFC Wier en er kan door iedereen uit Ureterp deelgenomen worden. Trek wel even sportkleding en zaalschoenen aan. Opgeven is niet nodig.

Vervolgens is er voor de leden en oud leden nog een toernooi en er wordt afgesloten met een barbecue voor de leden en oud leden. De festiviteiten worden mede mogelijk gemaakt door subsidies van plaatselijke belang en de gemeente Opsterland.