Verslag kampioenswedstrijd H1

30 mei 2024

Omdat heren 1 van Five Pack in de competitie op gelijke hoogte is geëindigd met Ceres uit Emmeloord, moest er op 11 mei op neutraal terrein een kampioenswedstrijd worden gespeeld.

In de reguliere competitie heeft Five Pack de onderlinge wedstrijden verloren, dus de heren uit Ureterp waren gebrand op revanche.

Vanwege de vakantie was Five Pack niet helemaal compleet, zo ontbrak center Jasper van Schutterhoef. Het werd een heuse kraker in de sporthal te Vinkhuizen…

Coach Rob van Schutterhoef koos voor een 1-3-1 tactiek in de verdediging, wat Ceres op het verkeerde been zette. Direct vanaf de start was Five Pack scherp en er werd hard maar fair verdedigd.

Score’s van Theo en Bert Groenewoud en Maarten de Boer zorgde voor de eerste tik bij Ceres. De bondscheidsrechters floten strak waardoor Ceres al vroeg vrije worpen kon nemen. Het eerste kwart eindigde in 12-10 in het voordeel van de mannen uit Emmeloord. Het niveau van het tweede kwart was hoog en er werd mooi basketbal vertoond aan het meer dan 100 man sterke publiek.

Theo Groenewoud was niet te stoppen aan de kant van Five Pack en ook Klaas Korf begon op stoom te raken. Met hoge intensiteit ging het spel op en neer. Mede door een driepunter van Maarten de Boer sloot Five Pack de eerste helft af met een score van 24-30 in het voordeel van de Ureterpers.

Tijdens de rust is het de coach van Ceres gelukt om de focus terug te brengen bij de mannen uit Emmeloord en hun tactiek aan te passen. Zij kwamen ijzersterk uit de kleedkamer en mede dankzij de luide steun vanuit de toeschouwers aan de kant van Emmeloord kwamen zij direct al terug. Five Pack werd volledig overlopen in eerste deel van de tweede helft en Ceres pakte de leiding terug.

Door het sterke spel van Ceres werd er een gat geslagen, het derde kwart werd afgesloten met een 47-35 voorsprong voor Ceres.

Het vierde kwart bleef Five Pack strijden. Bert Groenewoud nam het team op de schouders en maakte een aantal knappe scores. Klaas Korf speelde een van zijn beste kwarten van dit seizoen en ook Theo Groenewoud lukte het om een aantal keer de score te maken over soms 4 verdedigers tegelijk.

Het was niet genoeg om de wedstrijd weer te kantelen. Einduitslag: Ceres 65 – Five Pack 46

“We wisten van te voren dat dit een loodzware wedstrijd zou worden. Conditioneel gezien is Ceres sterker, we moeste dus slim spelen. Dat wij de eerste helft wisten te winnen was wel verassend, maar die intensiteit konden wij helaas niet vasthouden in het tweede bedrijf. Ceres is vandaag terecht kampioen geworden” aldus Five Pack speler Ruben de Bie.