Basketballers Five Pack eindigen als derde

3 mei 2023

URETERP – Waar de heren basketballers van Five Pack uit Ureterp vorig jaar nog kampioen werden en promoveerden naar de 2e klasse Noord werden ze dit seizoen derde.

Onder leiding van coach Rob van Schutterhoef, wiens zonen alle drie in dit team spelen, werd er strak getraind in MFC de Wier. Tegen het voormaling landelijk jeugdteam, en tevens kampioen, van BV Leeuwarden had Five Pack geen schijn van kans en verloren ze dan ook drie maal in deze anderhalve competitie (iedereen speelt drie keer tegen elkaar).

Tegen de nummer twee, de Groene Uilen uit Groningen werd er twee maal verloren en 1 maal wist Five Pack de nummer twee potje te lichten. In de middenmoot werden verschillende mooie wedstrijden uitgevochten en vaak trok Five Pack aan het langste eind.

Five Pack eindigt met een puntentotaal van 26 uit 21 wedstrijden, 8 punten meer dan nummer 4 ESBC Menhir uit Sneek.

Dit was een mooi seizoen om verder op te bouwen richting volgend seizoen. “Ik zie nog veel potentie in dit team en als we de looplijnen en aanvallen nog strakker gaan uitvoeren dan strijden we volgend jaar weer mee in de top 3”, aldus aanvoerder Rutger vd Brug.

Volgend seizoen komt Five Pack met twee seniorenteams uit de in de competities. Het huidige heren 1 blijft in de 2e klasse en het nieuwe Heren2 komt uit de in de 3e klasse.