Five Pack 1 niet opgewassen tegen energiek Exercitia ’73 1

25 september 2017

Zaterdag 23 september speelde het eerste herenteam van Five Pack uit Ureterp de tweede wedstrijd van het seizoen tegen Exercitia ‘73 uit Eelde/Paterswolde. De eerste wedstrijd tegen Shadows uit Groningen werd knap gewonnen door Five Pack, mede dankzij een groot aantal driepunters van Martijn Wielinga. De heren van Five Pack gingen dus met een goed gevoel de wedstrijd in. Helaas liep het anders dan verwacht en verloren de Ureterpers met 70 – 53.

Het team van Five Pack miste vier spelers, die vervangen werden door twee spelers uit de jeugd en vaste bankspeler Theo Groenewoud.
Waar Exercitia fel aan de wedstrijd begon en meteen al met driepunters begon te strooien, had Five Pack moeite om de basket te vinden.
Inside werd er veel gemist en ook van buiten de bucket werd er weinig raak geschoten.
Theo Groenewoud kon met een aantal scores nog iets terug doen.
Het tweede kwart stond in het teken van de flow van Exercitia. Bijna niets werd gemist en ook verdedigend stonden de tegenstanders van Five Pack sterk te spelen. Guard Maarten de Boer kwam al snel in foutenlast en kreeg vervolgens halverwege het tweede kwart ook nog een domme technische fout wat betekende dat hij met vijf fouten het veld moest verlaten. Ruststand 45 – 19.
Na rust begon het beter te lopen bij Five Pack. Inside werd er meer gescoord en verdedigend wisten de Ureterpers een aantal keer de bal te veroveren.
Helaas was het gat met Exercitia al te groot om nog gevaarlijk te worden, maar er kon wel vrijuit gespeeld worden. Ruben de Bie maakte na een enkelblessure zijn rentree en ook jeugdspelers Bert Groenewoud en Haaije de Boer kregen speeltijd en wisten tot scoren te komen.
In het laatste kwart was het zo nu en dan toch nog even smullen voor het publiek, na een mooie dunk van de 2.04 m lange Lennart Hoving en een fantastisch blok van Theo Groenewoud op een tegenstander die dacht wel even van buiten de bucket te kunnen dunken.
Eindstand 70 – 53.

“Jammer dat de eerste helft zo slecht ging, de tweede helft hebben we gewonnen”, aldus Thijs Tel, die ondanks een liesblessure toch meespeelde.

Vrijdag 29 september om 20.45 speelt Five Pack 1 in MFC de Wier in Ureterp tegen Jumping Five 1 uit Peize.