Five Pack begint seizoen met winst

18 september 2016

Hengelo – De basketballers uit Ureterp zijn het seizoen goed begonnen. In Hengelo werd van Twente Buzzards gewonnen met 50-58.

 

Na een goed seizoen werd vorig jaar in de finale verloren. Dit jaar hopen de Ureterpers met de nieuwe trainer Harry Mentink weer in de hoogste regionen mee te kunnen draaien.

Het team is versterkt met Lennart Hoving, overgekomen van Heren 3 en vorig jaar in de finale ook al van de partij. Met Martijn Wielinga heeft Five Pack een ervaren speler in huis gehaald. Wielinga is een goede schutter en staat ook verdedigend zijn mannetje.

Derde nieuwe speler is Theo Groenewoud, een talentvolle junior die ook in U20 speelt.

 

De wedstrijd kende een vervelend begin. Een speler van Twente Buzzards raakte geblesseerd en het zag er aanvankelijk slecht uit. Er werd een ambulance opgeroepen, maar gelukkig viel het achteraf mee. Door het oponthoud moesten beide teams opnieuw warmdraaien voordat de wedstrijd kon worden vervolgd.

Five Pack begon de wedstrijd met een driepunter van Klaas Sikkema. In de eerste helft gaven beide teams elkaar weinig toe en werd er weinig gescoord.

Ruststand 25-25.

In de tweede helft toonde Five Pack karakter en maakte de goede verdediging van de Ureterpers het verschil.

Eindstand 50-58.

 

“We moeten duidelijk nog aan elkaar wennen, maar de eerste wedstrijd winnen is altijd lekker”, aldus Ruben de Bie.

 

Vrijdag 23 september speelt Five Pack om 20.45 uur in De Wier in Ureterp tegen The Jugglers uit Enschede.