Five Pack pakt twee punten tegen Groene Uilen 3

29 oktober 2017

Ureterp- Five Pack speelde vrijdagavond  tegen de studenten van Groene Uilen 3 uit Groningen. De Groene Uilen 3 is een team dat van hard werken en snel basketbal houdt, dus de thuisspelende Ureterpers wisten dat ze aan de bak moesten. De wedstrijd kende veel onderbrekingen vanwege het nieuwe digitale scoreformulier,  maar desondanks wist Five Pack de winst binnen te slepen. Eindstand 78-64.

 

De wedstrijd begon goed voor Five Pack. Snelle scores van de sterk spelende Raymond Krakou en van Jelte Bruinsma zorgden ervoor dat het eerste kwart gewonnen werd.

In het tweede kwart ging de strijd gelijk op, maar ook dit kwart was Five Pack de betere partij. Scores van de op stoom geraakte Martijn Wielinga en center Robert Jan Roozen droegen hieraan bij.

 

Na de rust begon Groene Uilen 3 meer druk te zetten. Door constant een dubbele man op de Ureterper guard te zetten zorgden de Groninger studenten voor veel snelheid in de partij en door een aantal knappe scores nam het zelfvertrouwen toe.

Na een time out, waarbij center Lennart Hoving opdracht gaf vooral de rust te bewaren, werd het derde kwart toch redelijk eenvoudig uitgespeeld door Five Pack.

 

In het laatste kwart probeerde Groene Uilen 3 nog meer druk te zetten, tevergeefs, want dit resulteerde regelmatig in vrijstaande spelers van Five Pack. Door scores van Remy Kirindongo, Ruben de Bie en een driepunter van Maarten de Boer werd de wedstrijd definitief in het slot gegooid. Eindstand 78 – 64.

 

“We werden vooral fysiek op de proef gesteld. Door het hoge tempo moesten we voluit spelen. We hebben laten zien dat we als team kunnen vechten en de rust kunnen bewaren”, aldus Theo Groenewoud, die zijn tweede wedstrijd van de avond speelde.

 

4 november 14.45 uur speelt Five Pack in Damwoude tegen BV Arrows 1.