Five Pack pakt winst in de laatste seconden

6 november 2017

Damwoude-Zaterdag 4 november speelde Five Pack uit Ureterp in Damwoude tegen BV Arrows 1.
Het werd een knotsgekke wedstrijd met veel spanning en sensatie, waarbij de Ureterpers de langste adem hadden. Eindstand 58-60.

Five Pack begon niet scherp aan de wedstrijd. Ondanks scores van Raymond Krakou en Lennart Hoving liepen de mannen uit Damwoude redelijk gemakkelijk uit. De sterk spelende Jonas van der Meer scoorde een aantal driepunters en ook inside kwam Arrows tot scoren.

In het tweede kwart namen Robert Jan Roozen en Martijn Wielinga het team op sleeptouw en ook Ruben de Bie droeg bij aan de score. Een verre driepunter van Maarten de Boer zorgde ervoor dat Five Pack bij kon blijven.

Na de rust begon de wedstrijd pas echt spannend te worden. Lennart Hoving kreeg het op zijn heupen en scoorde veelvuldig. Aan het eind van het derde kwart werd de Five Pack trein tot stoppen gebracht door Arrows en kwamen de Ureterpers weinig meer tot scoren.
In het vierde kwart bleef de spanning stijgen en in de laatste minuut stond het nog steeds gelijk. Arrows maakte veel overtredingen en center Lennart Hoving mocht regelmatig naar de vrijeworplijn.
Met nog 20 seconden op de klok kreeg Arrows de kans om de wedstrijd te beslissen, maar de bal ging er niet in.
Five Pack pakte de rebound en na een sterke rush wist Ruben de Bie met een prachtige pass Lennart Hoving te bereiken, die vervolgens de overwinning binnensleepte.
Eindstand 58-60.

“We hebben tot de laatste seconde moeten vechten, maar gelukkig met een positief resultaat”, blikte Jelte Bruinsma na afloop terug op de wedstrijd.

Vrijdag 10 november speelt Five Pack om 20.45 uur in De Wier in Ureterp tegen BV Jahn II 1.