Five Pack kan titel vergeten na tweede verlies op rij

13 maart 2018

Ureterp-Vrijdag 9 maart speelde Five Pack tegen Arrows uit Damwoude.

Samen met Jumping Five is Arrows de grote concurrent voor het kampioenschap.

In Damwoude werd nog nipt gewonnen, maar in Ureterp werd het niveauverschil pijnlijk duidelijk toen het eindsignaal klonk: 56-77.

Door het verlies is het gat met de nummers 1 en 2 te groot om nog in te halen.

In de eerste helft van de wedstrijd was er nog weinig aan de hand voor de Ureterpers. Hoewel de altijd met scherp schietende Jonas van der Meer te veel ruimte kreeg en een aantal driepunters scoorde, wist Five Pack mee te gaan met de scores. Lennart Hoving en Robert Jan Roozen scoorden onder het bord, terwijl Martijn Wielinga, Ruben de Bie en Maarten de Boer van buiten de driepuntslijn wisten te scoren.

In de rust liepen de gemoederen hoog op en moest een speler van Five Pack na een verhitte discussie met de scheidsrechters met een diskwalificerende fout de zaal verlaten.

Jelte Bruinsma scoorde direct na rust nog een driepunter, maar verdedigend gezien wist Five Pack de mannen uit Damwoude niet te stoppen.

Ook in het laatste kwart hadden de Ureterpers geen antwoord op de driepunters en goede inside scores van de tegenstander.

Eindstand 56-77.

“We hebben vanavond verdiend verloren. Arrows speelde gewoon veel beter.  We moeten ons herpakken en zorgen dat we in de top 3 blijven”, aldus Thijs Tel.