Five Pack weer bij de les

12 november 2016

Ureterp- Na twee nederlagen op rij hadden de basketballers van Five Pack uit Ureterp wat recht te zetten. Hadden de Ureterpers in het verleden vaak moeite met het Groninger Scylla, vrijdagavond heerste Five Pack op alle fronten en werd ruim gewonnen met 80 – 42.

In het begin van het eerste kwart werd er aan beide kanten weinig gescoord. De Ureterper verdediging stond als een huis, maar aanvallend lukte het nog niet. Scylla kwam tot slechts negen punten en door twee scores van Roelof Dolfijn binnen een paar seconden kon Five Pack uitlopen tot 17 – 9.

In het tweede kwart lukte het Scylla vijf minuten lang niet te scoren, Five Pack verdedigde fanatiek onder aanvoering van Raymond Krakou en Edo Slump. Ook aanvallend lukte het steeds beter. Door de extra pass werd de vrije man gevonden en zowel onder het bord als van afstand vielen de ballen door het netje. De voorsprong werd gestaag uitgebouwd en liep op tot 20 punten bij rust.

Na de pauze dicteerden de Ureterpers nog steeds het spel, met als hoogtepunt een spetterende dunk van Lennart Hoving, terwijl Martijn Wielinga en Jesse Hassel het publiek op de banken kregen met coast-to-coast acties.

In het vierde kwart kon Five Pack goed doorwisselen, zodat ook junior Theo Groenewoud zijn speelminuten kreeg. Even dreigde Five Pack het vierde kwart te verliezen, maar de Ureterpers schakelden nog even een tandje bij, zodat ook dit kwart winnend werd afgesloten.

“We konden elkaar goed vinden en gunden elkaar ook veel”, aldus guard Mike Clarck, die zelf 6 van de in totaal 21 assists voor zijn rekening nam.

De volgende wedstrijd is 19 november, 21.00 uur, tegen Celeritas in Groningen.