Five Pack wint ook tiende wedstrijd van het seizoen

21 januari 2018

Ureterp-Vrijdagavond 19 januari speelde het eerste team van Five Pack een thuiswedstrijd tegen Exercitia ‘73 uit Eelde.
Een wedstrijd waarbij het lange tijd gelijk op ging, maar Five Pack in het laatste kwart het verschil wist te maken. Eindstand 76-64.

De wedstrijd begon flitsend voor de Ureterpers. Scores van Raymond Krakou en Lennart Hoving en een driepunter van Ruben de Bie zorgden voor een 7-2 voorsprong.
Exercitia ’73 slaagde er echter in om de stand weer gelijk te trekken en ook in de tweede kwart bleef het een gelijkopgaande strijd. In het tweede kwart liepen de frustraties soms hoog op; er werd gemopperd op de scheidsrechters en ook op elkaar.
Exercitia ’73 ging met een kleine voorsprong de rust in: 38-42.

Na een donderspeech van coach Lennart Hoving startte Five Pack de tweede helft een stuk beter. De focus lag weer op het spelletje zelf en de basket werd door verschillende spelers gevonden. Remy Kirindongo speelde sterk onder het bord, terwijl ook Jelte Bruinsma en Maarten de Boer regelmatig het netje wisten te vinden en zo gingen de Ureterpers met een voorsprong het laatste kwart in.
In het laatste kwart zorgde Raymond Krakou (totaal 18 punten) voor een energieboost en werd Lennart Hoving niet alleen letterlijk, maar ook figuurlijk de grootste man van de wedstrijd. Met 25 punten nam hij zijn team op sleeptouw.

“Met twaalf punten verschil winnen van dit team is een knappe prestatie. In ieder geval staan we de komende week bovenaan, maar de directe concurrent heeft een wedstrijd minder gespeeld. We zullen hard moeten blijven werken, maar het kampioenschap zit er nog steeds in”, aldus Jeffrey van der Zee.

De volgende wedstrijd is op 27 januari om 20.00 uur tegen Jumping Five in Peize.