Goed herstel Five Pack

1 oktober 2016

Ureterp – Na de kansloze nederlaag een week eerder, waren de basketballers van Five Pack gebrand op revanche. Tegen het nog puntloze Orca’s uit Urk lukte dit uitstekend. Met soms prachtig basketball lieten de Ureterpers zien waartoe ze in staat zijn. Eindstand 89 – 42.

De ploeg uit Urk was in het verleden een geduchte tegenstander, maar met veel nieuwe, jonge spelers moeten ze dit jaar van ver komen.
In het begin was Five Pack zoekende, het schot viel nog niet en er werd weinig gescoord. Onder het bord waren de Ureterpers sterk (63 rebounds) en een belangrijke rol was weggelegd voor Lennart Hoving. De 2.04 m lange center was onder het bord niet af te stoppen en wist ook zijn ploeggenoten regelmatig te vinden gezien het grote aantal assists.
Het tweede kwart gaf een zelfde beeld, Five Pack maakte het spel en bouwde de voorsprong uit. Een buzzerbeater van Orca’s bracht de ruststand op 41 – 21.
De tweede helft was voor Michael Clarck, met 6 driepunters zorgde hij ervoor dat de voorsprong steeds groter werd. De Ureterpers verdedigden sterk, Orca’s kwam slechts tot zes punten in het derde kwart.
Aan het einde van het derde kwart was de voorsprong al opgelopen tot 35 punten.
In het vierde kwart kon de coach steeds doorwisselen, zodat alle spelers hun speelminuten kregen.
Jesse Hassell kreeg het talrijke publiek op de banken met een zogenaamde coast-to-coast actie. Hij pakte de verdedigende rebound en sprintte het hele veld over om aan de andere kant de bal erin te gooien.
Eindstand 89 – 42.

“Het is altijd mooi als er na een nederlaag een dikke overwinning volgt”, aldus Roelof Dolfijn, die zich na enkele weken afwezigheid weer bij het team heeft aangesloten.

Zaterdag 8 oktober speelt Five Pack om 19.00 uur in Nijverdal tegen The Valley Bucketeers.
De volgende thuiswedstrijd is 28 oktober om 20.45 uur in De Wier in Ureterp tegen Uitsmijters uit Almelo.