Goede eerste helft Five Pack voldoende voor de winst

13 november 2017

Ureterp-10 november speelden de basketballers van Five Pack uit Ureterp tegen het lager geklasseerde BV Jahn uit Stadskanaal. Een goede eerste helft, die na de pauze geen vervolg kreeg, was voldoende om Five Pack uit de problemen te houden.
Eindstand: 62-55

Five Pack begon scherper aan de wedstrijd dan de tegenstander waardoor het eerste kwart met een kleine voorsprong werd afgesloten.
Ook in het tweede kwart waren de Ureterpers beter. Lennart Hoving scoorde veelvuldig onder het bord en ook Martijn Wielinga vond inside regelmatig de basket.
Driepunters van Maarten de Boer en Ruben de Bie zorgden voor een ruime voorsprong bij rust.

Na de pauze stapten de Ureterpers in dezelfde valkuil als waar het eigenlijk het hele seizoen al misgaat. Five Pack oogde niet geconcentreerd en leed vaak balverlies. Gelukkig stond het vizier van de ploeg uit Stadskanaal niet op scherp, zodat de voorsprong niet volledig verdween.
Scores van onder andere Raymond Krakou en een driepunter van Jeffrey van der Zee zorgden voor wat lucht bij Five Pack, terwijl Ruben de Bie met een aantal scores de wedstrijd definitief besliste.
Eindstand 62 – 55.

“We begonnen aardig aan de wedstrijd, maar het is jammer dat we het niveau niet vast konden houden. Het laatste gedeelte van deze wedstrijd verdiende zeker geen schoonheidsprijs. Gelukkig hebben we ervoor kunnen zorgen dat BV Jahn nooit langszij is gekomen”, analyseerde Lennart Hoving de wedstrijd.

De volgende wedstrijd is 1 december 20.45 uur in De Wier in Ureterp tegen Green Lions uit Harlingen