Knappe overwinning Five Pack

1 oktober 2017

Ureterp-Vrijdag 29 september speelde Five Pack tegen Jumping Five uit Peize, de nieuwe club van ex Five Pack speler Roelof Dolfijn. Het werd een spannende wedstrijd waarin het tot het laatst spannend bleef. Eindstand 51 – 43.

Beide teams begonnen sterk aan de wedstrijd. Binnen enkele minuten schoten Raymond Krakou, Jelte Bruinsma en Ruben de Bie van grote afstand raak.
Het beloofde een goede wedstrijd te worden!
Helaas konden beide teams het hoge niveau niet vasthouden, waardoor de score in het eerste kwart laag bleef.
In het tweede kwart zorgden Maarten de Boer en de sterke Remy Kirindongo voor de nodige scores. En ook Lennart Hoving wist met een aantal knappe centermoves regelmatig de basket te vinden.
De wedstrijd kende veel onsportieve fouten, vooral op doorgebroken spelers. De sterk spelende Raymond Krakou werd regelmatig hardhandig afgestopt.
Waar Five Pack vorige week nog veel met de scheidsrechter bezig was, speelde het deze wedstrijd een stuk positiever. Er werd geconcentreerd gespeeld.
In het laatste kwart werd er door de mannen uit Ureterp sterk verdedigd. Maarten de Boer pakte een aantal steals en Ruben de Bie lokte aanvallende fouten uit door voor een ‘charge’ te gaan.
Al met al een knappe overwinning van de Ureterpers, op een tegenstander die ongetwijfeld gaat meestrijden voor het kampioenschap.
Eindstand 51-43.

“Vanavond hebben we laten zien als team hard te kunnen en willen werken. Na het verlies van vorige week hebben we ons weer knap herpakt en zijn we blij dat deze twee belangrijke punten in Ureterp blijven” aldus Bas Hoekstra, die de hele zomer hard heeft doorgetraind voor het nieuwe seizoen.

De volgende wedstrijd is 7 oktober 12.15 uur in Groningen tegen De Groene Uilen 4.