Nederlaag Five Pack

30 oktober 2016

Ureterp – Tegen de nog ongeslagen koploper Uitsmijters uit Almelo hadden de basketballers van Five Pack weinig in te brengen. De Ureterpers verloren na een tumultueuze wedstrijd met 57 – 76.

Five Pack moest duidelijk wennen aan de onbekende tegenstander. De Ureterpers waren in het begin zoekende tegen de fysiek sterke ploeg uit Almelo. Maar na vier minuten hervonden de Ureterpers zich en was er veel beleving zowel binnen het veld als op de bank. Er werd sterk verdedigd, maar aanvallend liep het niet. Toch kon een kleine voorsprong worden opgebouwd.

Na een keiharde overtreding op Roelof Dolfijn, hij landde hard op zijn rug, kenterde de wedstrijd. Five Pack begon slordig te spelen en de tegenstander maakte hiervan gretig gebruik. Stand na een kwart 21 – 20.

In het tweede kwart was het niveau aan beide kanten niet goed. Five Pack miste veelvuldig en kwam slechts tot acht punten. Uitsmijters speelde hard en Five Pack wist hier geen raad mee, ook omdat de vele overtredingen niet altijd bestraft werden. De achterstand werd snel groter.

In het derde kwart wederom een worstelend Five Pack. Beide teams provoceerden elkaar en waren meer met randzaken dan met basketball bezig.

Aanvallend lukte het Five Pack niet om een vuist te maken, zelfs vanaf de vrijeworplijn werd veelvuldig gemist.

De Ureterpers wisten slechts 12 punten te scoren in het derde kwart.

In het vierde kwart was het een gelopen race, maar Five Pack gaf nog niet op. Er werd harder gewerkt en weinig weggeven. En net zoals het eerste kwart werd ook het vierde kwart door Five Pack gewonnen. Terwijl normaal gesproken diverse spelers in de dubbele cijfers komen, lukte dit nu alleen Lennart Hoving en Michael Clarck.

Eindstand 57 – 76.

“Uitgezonderd het eerste kwart zijn we geen moment in de wedstrijd geweest. We moeten hiervan leren en nu weer focussen op de volgende wedstrijd”, aldus de Five Pack coach.

De volgende wedstrijd is 5 november, 16.00 uur in Groningen tegen Groene Uilen 2.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is 11 november 20.45 uur tegen Scylla 1.