Nipte nederlaag Five Pack

20 november 2016

Groningen- De afgelopen seizoenen draaiden de basketballers van Five Pack uit Ureterp vanaf het begin mee om het kampioenschap. Dit jaar echter werd zaterdag in Groningen al de vierde nederlaag van het nog prille seizoen geleden tegen Celeritas Donar.
In een bloedstollende wedstrijd verloor Five Pack met 69 – 67.

Met een kleine selectie, een aantal spelers is geblesseerd, begon Five Pack aan de wedstrijd tegen Celeritas Donar. Beide teams staan gelijk en waren dus aan elkaar gewaagd. De eerste twee minuten werd er aan beide kanten niet gescoord, maar daarna namen de Groningers een kleine voorsprong. Five Pack was niet scherp in de afronding en speelde bovendien slordig.
Het eerste kwart werd verloren met 20 – 11.
In het begin van het tweede kwart leken de Ureterpers beter bij de les. Raymond Krakou pakte veel rebounds, waarbij zijn tegenstander vaak overtredingen op hem maakte. De Groningers kwamen snel in foutenlast en Five Pack mocht regelmatig naar de vrijeworplijn.
Het tweede kwart werd door Five Pack gewonnen, maar de Ureterpers keken nog steeds tegen een achterstand aan.
In het derde kwart kon Five Pack de achterstand verkleinen tot twee punten, maar door een aantal afstandsschoten liep Celeritas Donar weer uit. Five Pack schakelde een tandje bij en Jesse Hassell wist met een bijna onmogelijke bal de stand gelijk te trekken, 51 – 51.
In het vierde kwart ging de strijd gelijk op. Five Pack wist onder aanvoering van een hardwerkende Edo Slump steeds een kleine achterstand weg te werken. Met nog een seconde op de klok en een gelijke stand van 67 – 67 mochten de Ureterpers de bal innemen. Met een alley oop werd geprobeerd de wedstrijd winnend af te sluiten, maar de bal ging hoog over de Five Pack speler uit.
Met nog steeds een seconde te spelen mocht Celeritas Donar daarna de bal innemen.
Terwijl de tijd nog stilstond werd een fout tegen een Five Pack speler gefloten. Hoewel het niet gebruikelijk is om op zo’n cruciaal moment bij een gelijke stand en slechts een seconde op de klok voor een lichte overtreding te fluiten, werden de vrije worpen toch toegekend. Celeritas Donar faalde niet, beide vrije worpen werden benut.
Eindstand 69 – 67.

“Jammer, een onnodige nederlaag”, aldus Michael Clarck, topscorer met 29 punten.

Vrijdag 2 december speelt Five Pack om 20.45 uur in De Wier in Ureterp tegen Basketiers uit Zevenaar.