Ruime overwinning Five Pack

10 oktober 2016

Nijverdal – Net als een week eerder hadden de basketballers van Five Pack uit Ureterp een gemakkelijke avond. In Nijverdal werd het onderaanstaande The Valley Bucketeers met ruime cijfers verslagen. Eindstand 45 – 91.

Five Pack schoot werkelijk uit de startblokken en na 5 minuten stond er een stand van

0 -18 op het scorebord. Martijn Wielinga leverde met 11 punten, waarvan twee driepunters, een grote bijdrage aan de ruime voorsprong.

Door het grote krachtsverschil kon coach Nico Slump steeds doorwisselen, zodat alle spelers veel speelminuten kregen. Slump, voormalig speler van Five Pack, is door een zware schouderblessure gedwongen om te stoppen met basketball.

In het tweede kwart verslapte de concentratie van sommige spelers en liet de verdediging de nodige steekjes vallen. The Valley Bucketeers was echter onmachtig om hiervan te profiteren en liep regelmatig tegen een aanvallende fout aan, o.a. dankzij drie charges van Ruben de Bie.

Ruststand 30 – 55.

Na de rust was Five Pack weer bij de les, verdedigend werd weinig weggegeven. Raymond Krakou stond sterk te verdedigen en pakte daarnaast ook nog 14 rebounds, terwijl Roelof Dolfijn zijn man geen centimeter ruimte gaf en op iedere bal dook.

En ook Junior Theo Groenewoud liet zien niet bang te zijn en ging de strijd onder het bord aan en pakte veel rebounds.

Stand na drie kwarten 37 – 74.

In het vierde kwart bouwde Five Pack de voorsprong steeds verder uit. De ploeg uit Nijverdal kreeg weinig ruimte en kwam tot slechts 15 punten na rust. Topscorer bij de Ureterpers was Lennart Hoving met 25 punten.

Eindstand 45 – 91.

“Een gemakkelijke overwinning, maar het niveauverschil was te groot om er een leuke wedstrijd van te maken”, blikte captain Edo Slump terug op de wedstrijd.

De volgende thuiswedstrijd is 28 oktober om 20.45 uur in De Wier in Ureterp tegen Uitsmijters uit Almelo.