Tweede nederlaag op rij voor Five Pack

6 november 2016

Groningen- Tegen Groene Uilen 2, de kampioen van vorig seizoen en momenteel een van de drie nog ongeslagen koplopers, konden de basketballers van Five Pack uit Ureterp geen vuist maken. De Ureterpers liepen tegen de tweede nederlaag op rij aan. Eindstand 77 – 51.

In het eerste kwart werd al snel duidelijk dat het een moeizame wedstrijd voor Five Pack ging worden. Het afstandsschot viel niet, maar ook onder het bord werden gemakkelijke ballen gemist. De Ureterpers waren niet scherp en gaven Groene Uilen alle ruimte om te scoren. Stand na een kwart 23 – 12.

In het tweede kwart eenzelfde beeld. De Ureterpers speelden mat, de verdediging stond niet goed en er werd slecht uitgeblokt, zodat Groene Uilen na gemiste schoten zelf de rebound kon pakken.

Na de pauze gingen nog veel schoten mis, maar ging het iets beter draaien bij Five Pack. Martijn Wielinga, topscorer met 19 punten, hield de Ureterpers nog enigszins in de race. Edo Slump en Lennart Hoving pakten veel rebounds, waaronder ook veel aanvallende, zodat het derde kwart door Five Pack werd gewonnen.

In het laatste kwart was Five Pack nog steeds niet bij de les, de Ureterpers speelden slordig, leden veel balverlies en er werd weinig gescoord.

Eindstand 77 – 51.

“We misten enkele spelers, maar dat mag natuurlijk nooit een reden zijn om slecht te spelen. Verdedigen en hard werken kan altijd, ook al loopt het aanvallend niet”, aldus een ontevreden Five Pack coach.

De volgende wedstrijd is 11 november 20.45 uur tegen Scylla 1 uit Groningen.